sopot hill logo

Pozovite nas odmah:

Uskršnji “Roda karate kamp”
Autor:Sopothill

Uskršnji “Roda karate kamp”

Čast i zadovoljstvo nam je što smo ugostili naše prijatelje iz Karate kluba Čukarički roda, iz Beograda.

U periodu od 25. do 27. aprila u održan je njihov Uskršnji karate kamp, a mi smo obezbedili prostor, organizaciju i realizaciju ovog susreta. Naša sala za karate opremljena je tatami podlogom, gde su vredni sportisti mogli da se posvete tehnici i kondiciji. 

Učešće je uzelo oko 30 takmičara kluba “Čukarički Roda”. U velikoj sportskoj sali, prikazali su sve što su spremali mesecima unazad. Kamp smo upotpunili druženjem u prirodi i obilaskom Kosmaja i vidikovca.

Uskršnji “Roda karate kamp”

Kamp je poslužio kao odlična priprema za predstojeće aktivnosti kluba, kao što su Dunav Kup, Kup Srbije, Trofej Bijeljine, Roda Kup i najbitnije takmičenje u ovom delu sezone, Prvenstvo Balkana za decu i seniore. Želimo im puno uspeha na predstojećim takmičenjima!

20220426 104021

U školi “Sopot Hill” deca imaju priliku da dva puta nedeljno treniraju karate sa našom šampionkom u karateu, Slađanom Stojković, kao i da učestvuju na mnogobrojnim takmičenjima iz ovog plemenitog sporta. Uz posvećen rad i puno pozitivne energije, naš “Karate klub Sopot Hill”, postigao je odlične rezultate na gradskom i republičkom takmičenju. Osvojili smo pozamašan broj medalja i pehara, za veoma kratak period.

img 2913

Uvrstili smo ovaj sport u naše aktivnosti, zbog mnogobrojnih prednosti koje ova borilačka veština pruža deci u razvoju. Neke od psiholoških uticaja su: sticanje samopouzdanja, empatije, strpljenja, upornosti, hrabrosti i sportskog duha. Razvoj pamćenja, fokus na detalje, koncentracija, socijalizacija i otvorena komunikacija su, ne manje važni, sastavni efekti dobrog treninga. Tu su i pedagoške prednosti, poput razvijanja discipline, poštenja, prihvatanja kritike, planiranja ciljeva i postizanja rezultata, uz pozitivno i zabavno iskustvo.

Na fiziološkom i zdravstvenom nivou, karate utiče na razvoj brzine, agilnosti i ravnoteže, ruka-oko koordinacije pomoću raznih tehnika, prepreka i izazova. Možda najvažnija korist jeste pravilno držanje tela. Karate takođe sprečava i ublažava deformitete kičme i kriva stopala.

Više slika sa ovog događaja možete pogledati u galeriji, a nama je srce uvek puno kada smo u prilici da i drugima omogućimo da uživaju u uslovima za rad koje pruža naša škola.

 

Radujemo se svakom susretu sa našim prijateljima!

Podelite:

Slične objave

01
19.04.2023.

Proslava Dana Škole - 07. April 2023

U petak 07. Aprila 2023. godine proslavil smo Dan Obrazovno vaspitnog centra „Ljubivoje Ršumović“ Sopot Hill. U prisustvu mnogobrojnih gostiju...
jpg 9153
30.01.2023.

Naša prva školska slava - Sveti Sava 27.01.2023

U petak 27. januara 2023. godine u svečanoj Sali škole Ljubivoje Ršumović Sopot Hill upriličili smo prvo obeležavanje Savindana, školske...
screenshot 2022 12 21 at 10.26.53
21.12.2022.

Bezbednost na internetu i na društvenim mrežama - Predavanje Katarine Jonev

Prošle nedelje gošća naše škole je bila Katarina Jonev, novinarka i aktivistkinja koja se bavi problemima mladih vezanim za bezbednost...

Kontaktirajte nas

Delite našu viziju i želite da se bolje upoznate sa svime što Sopot Hill pruža?
Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije i očekujemo vas!

image banner01

Cena za rani upis ili plaćanje u celosti

Rani upis do 1.04. podrazumeva korigovanu cenu uz dodatne pogodnosti plaćanja.
Upis u periodu od 1.04. do 1.06. podrazumeva korigovanu cenu za plaćanje celokupnog iznosa.