sopot hill logo

Pozovite nas odmah:

Sport

Sport čini mnoštvo različitih stvari, i jedino sport poseduje neverovatnu moć da briše granice među narodima i državama, da povezuje i ujedinjuje ljude iz svih krajeva sveta. Ako treba da izaberem jednu reč da opišem šta sport znači za mene, to bi bilo ZDRAVLJE. – Novak Đoković

sport hero
vrednosti

Negujemo vrednosti koje sport predstavlja

Zdravlje, uspeh, život, fer igra, takmičenje, sreća, zajedništvo, pobeda, druženje, poštovanje, radost, disciplina – tako su najmlađi opisali sport. Mi ne umemo bolje. Ali ono što umemo i u čemu smo uspeli, je da stvorimo uslove u kojima će se negovati sve ove vrednosti koje sport predstavlja.

Kada nisu u učonicama, deca će vreme provoditi u nekom od prostora namenjenim fizičkim i slobodnim aktivnostima poput sala za gimnastiku, karate, balet, folklor, moderni ples, borilačke veštine, na terenu za fudbal ili tenis, otvorenim i zatvorenim, umetničkom ateljeu ili pak velikoj sportskoj, višenamenskoj dvorani gde nas, sigurni smo, čeka mnoštvo aplauza, navijanja, znoja, suza, ali na kraju svega – puno velikih i malih pobeda.

Sopot Hill programi osnovne škole i gimnazije podrazumevaju sport svakoga dana, a sport podrazumeva, ciljeve, planove, doslednost, analizu, inteligenciju, organizaciju, timsku igru i/ili borbu sa samim sobom – zvuči poznato? Naravno. Veštine kojima nas uči sport, su baš one koje su nam neophodne za kvalitetan, funkcionalan i zdrav život.

Fizičke aktivnosti koje smo odabrali nude raznovrsnost u načinu rada, veštinama koje se stiču i samoj svojoj prirodi, jer smatramo da je jako važno dati deci priliku da se oprobaju, steknu osnovna znanja i bazu za dalji razvoj i i kasnije se usmere svojim afinitetima i talentima.

sopothill sport

Prostor namenjen sportu

Pre svega je jako važno da znate da je sve u sklopu Sopot Hilla kreirano i sagrađeno upravo za namenu kojoj i služi. Za rast, razvoj, aktivnost i učenje dece. Svi sportski objekti i površine, kako otvoreni, tako i zatvoreni, su adekvatno obezbeđeni i obeleženi.

Gotovo sve spoljne površine, stepenište i pozide, su gumirani. Takva podloga se odlikuje visokom elastičnošću i sposobnošću apsorpcije udarca, što u značajnoj meri štiti od povreda prilikom padova.

Takođe, glavna sportska hala je hodnikom spojena sa obrazovnim delom kako deca ne bi morala da trpe temperaturne promene i potencijalno naruše zdravlje, a čitav prostor poseduje podno grejanje i sistem brzog zagrevanja i hlađenja prostorija.

fizicko

DODATNE AKTIVNOSTI

Mnogo više od školske klupe

Karate

Karate je u osnovi mistička borilačka veština koja može čak i definisati način života i razviti najlepše osobine poput strpljenja, upotnosti, istrajnosti, hrabrosti, samopouzdanja, odl...

Tenis

Tenis je beskontaktni sport u kome je fokus na individui. Odabirom takvog sporta zajedno sa timskim, smo želeli da svako dete oproba sebe u oba načina igre i izvuče najbol...

Razvojna gimnastika

Razvojna gimnastika savršeno kompletira sportski program naše škole. Ima brojne prednosti u odnosu na druge sportove i predstavlja odličnu osnovu za dalji odabir sporto...

Fudbal

Fudbal je timski sport, čijim treniranjem deca razvijaju psihofizičke veštine poput ravnoteže, spretnosti, koordinacije pokreta i koncetracije. Povećaće svoje...

Naša obrazovno-vaspitna ustanova je prilika da u isto vreme usadimo deci fizičku aktivnost i sve njene benefite kao jednu od nosećih vrednosti njihove ličnosti, a da formalnim obrazovanjem proširimo vidike, damo alate za dalji razvoj, uvedemo ih znanjem u svet i oformimo svestrane male ljude koji će stabilno koračati ili trčati ka daljim ciljevima.

Kontaktirajte nas

Delite našu viziju i želite da se bolje upoznate sa svime što Sopot Hill pruža?
Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije i očekujemo vas!