sopot hill logo

Pozovite nas odmah:

Ples

vsf 6692
ples hero

ZAŠTO PLES

Zašto da ples bude redovna aktivnost deteta?

Svi znamo da je ples zdrav oblik fizičke aktivnosti, naročito za decu, ali ponekad zaboravimo njegove druge aspekte poput ispoljavanja i razvoja kreativnosti. Zabavna forma fizičke aktivnosti i izbalansirana ishrana su važne, ali prilika da se iskaže kreativnost je podjednako značajna za zdrav razvoj dece.

Ples čini da se osoba oseća fizički regenerisano i boljeg raspoloženja, uspešno deluje u borbi protiv anksioznosti i depresije, oslobađa od stresa i budi maštu i emocije.

MENTALNI RAZVOJ DETETA

Benefiti plesa na mentalni razvoj deteta:

Povećano samopouzdanje sveukupnim performansama svog tela
Bolje raspoloženje
Zabavna aktivnost koja izoštrava um
Unapređuje socijane veštine
Razvija samomotivaciju
Utiče na emocionalno blagostanje

FIZIČKI RAZVOJ DETETA

Benefiti plesa na fizički razvoj deteta:

Kada govorimo o benefitima po fizičko stanje dece, putem plesa deca razvijaju širok opseg pokreta u različitim okolnostima i stilovima. Uče da interpretiraju efekat koji pokret ima na svet oko njih. Ples poboljšava koordinaciju dece u doba kada se naglo razvijaju u konstatno promenljivom i evoluirajućem okruženju.

Dobra koordinacija je vitalna za razvoj veština koje uče u drugim sferama života, poput vožnje bicikla ili obavljanja više radnji istovremeno i uspešno. Ples i obrasci pokreta takođe razvijaju kinestetičku memoriju, snagu i izdržljivost. Sve to stvar čvrstu osnovu za fizički razvoj deteta i njegovu formu.

Zdrav razvoj i rad srca i pluća

Povećana snaga mišića, izdržljivost i kondicija

Bolja koordinacija i fleksibilnost

Veća agilnost

Uravnotežen krvni pritisak

Poboljšanje prostorne orijentacije

Bolja kontrola težine, odnosno zdrav izgled

Ispravno držanje

3 VRSTE PLESA

Folklor, balet ili moderan ples

Svi pozitivni aspekti koje smo naveli, odnose se na bilo koju vrstu plesa i svaki je u isto vreme poseban.

Sopot Hill program nudi 3 potpuno različita sveta kada govorimo o plesnoj disciplini i sigurni smo da će svaki od njih naći put do srca dece i iznedriti beskrajno puno talenta, ljubavi i pozitivne energije.

ZAŠTO FOLKLOR

Folklor se igra srcem, a noge ga samo slede!

Duh, kultura i prošlost jednog naroda pretočena u igru pokreta i muzike. Savršen način da deci novog doba približimo i omogućimo negovanje narodne tradicije i običaja na zabavan i izuzetno zdrav način. Folklor razvija poseban osećaj pripadnosti i odličan je oblik socijalizacije, jer atmosfera koju proizvodi je uvek pozitivna i rasterećujuća. Folklor je jedan od najlepših načina da se obiđe svet, samim tim upoznaju druge kulture i razvija svestrana ličnost. Folklor razvija poseban osećaj pripadnosti i odličan je oblik socijalizacije, jer atmosfera koju proizvodi je uvek pozitivna i rasterećujuća. Folklor je jedan od najlepših načina da se obiđe svet, samim tim upoznaju druge kulture i razvija svestrana ličnost.

Folklor kao sport:

Svi mišići su aktivni

Razvija se motorika

Razvija se centar za ravnotežu

Stiče se kondicija

Uči pravilnom hodanju i stajanju

balet

ZAŠTO BALET

Klasičan balet

Balet je ples izveden od strane ljudske duše.
– Aleksandar Puškin

Balet je ples koji priča priču i iskazuje misao, koncept emociju – pokretom, kostimom, scenografijom, osvetljenjem, stavom. One koji ga praktikuju uči radnoj etici, istrajnosti, posvećenosti, stabilnosti. Zahteva veliki trud i rad, ali pruža rezultate vredne svakog žulja. Da li će dete nastaviti da se bavi baletom kroz dalje školovanje i život ili ne, nije važno. Balet će ga oplemeniti, dati na svestranosti i kreativnosti i biti sjajna osnova i podrška za druge plesove.

Balet je koristan, jer pozitivno utiče na:

Razvoj koordinacije tela, pravilnog držanja i gracioznosti

Aktivaciju i razvoj svih grupa mišića

Mentalnu snagu i fokus

Sticanje društvenih veština

Oslobađanje od stresa i anksioznosti

Izgradnju sapomouzdanja

ZAŠTO MODERAN PLES

Nema ograničenja, ni formalnosti

Odbacuje se uspravni stav tela prisutan u klasičnom baletu i plesači koriste težinu svojih tela kako bi naglasili pokret. Nema ograničenja, ni formalnosti, već spontanog izraza. Samo neki od benefita treniranja modernog plesa su kreativno razmišljanje, oslobađanje od stresa, samoekspresija i mnogobrojni pozitivni efekti na fizičko stanje tela, što inače odlikuje svaku vrstu plesa.

Deca se uče pravilnom držanju, hodu, sedenju, vladanju svojim telom. Muskulatura se jača i oblikuje, telo postaje gipkije, snažno i puno energije

Kontaktirajte nas

Delite našu viziju i želite da se bolje upoznate sa svime što Sopot Hill pruža?
Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije i očekujemo vas!