Write to us

office@sopothill.edu.rs

Visit us

Ljube Davidovića 12, Sopot

Follow us

Call us

+381 63 404 304

Call us:

Do we have to choose between education and professional sports?

Da li sportisti zaista moraju da zapostave, čak i najranije, obrazovanje? Da li moraju da biraju između dresa i radne sveske? Zašto i roditelji i deca moraju da ulažu ekstremne napore, novac i vreme da postignu ispunjenje detetovih želja, potreba i potencijala? Da li moramo dolaziti u situaciju da budimo dete u kolima od škole do mesta za trening kao bi ono sa pola snage odradilo trening, pa zatim na izmaku energije radilo domaći? 

Ono što želimo da istaknemo kao prioritet i jedinstvenu vrednost našeg koncepta je postavljanje fizičke aktivnosti svih nivoa i oblika na pijedestal zajedno sa knjigom, onosno formalnim, tradicionalnim obrazovanjem.

Ništa od navedenog ne mora biti tako. I sve može drugačije. Tvorci Sopot Hill škole su uvideli slabosti tradicionalnog oblika obrazovanja na ličnim primerima, za koje znamo da su masovna pojava užurbanog i urbanog života. Sopot Hill je prilika da odgajamo zdravu i obrazovanu decu, atlete intelektualce i vrhunske sportiste sa vrhunskim obrazovanjem. Prilika da im u isto vreme usadimo fizičku aktivnost i sve njene benefite kao jednu od nosećih vrednosti njihove ličnosti, a da formalnim obrazovanjem proširimo vidike, damo alate za dalji razvoj, uvedemo ih znanjem u svet i oformimo svestrane male ljude koji će stabilno koračati ili trčati ka daljim ciljevima. 

Dok pretrčavaju fudbalski teren, u glavi se vrti formula za brzinu sa časa fizike od malopre. Nakon korišćenja tableta za igru rečima stranog jezika, odlazi se na moderan ples gde se upoznaje deo kulture možda baš tog naroda čiji jezik se na prethodnom času savladavao. Sport kao obrazovanje za teren života i obrazovanje kao najveći mišić za profesonalni sport – to je naša misija.

Dakle, lopta, crni pojas, interaktivna tabla, biblioteka, zdrava ishrana, hemijski eksperimenti, baletanke, koš, geometrijska tela i lepo ponašanje u obrazovno-vaspitnom centru Sopot Hill čine harmoniju životnih znanja i veština, bez odricanja.

I pored svega što ćete pročitati o našim programima i uslovima, uvek ćemo bazirati svoj rad na težnji da deca novog doba budu zdravi i kvalitetni ljudi. Vi i mi zajedno za njih. Sopot Hill vas ne tera na teške izbore, mi kažemo i knjiga i lopta!

Share

Similar posts

VSF_9452

December the 30th of 2021.

Recreational classes and activities, Vrnjačka Banja

Our primary school students spent several phenomenal days in the form of recreational classes and activities in Vrnjačka Banja, certainly...
VSF_8834

December the 30th of 2021.

School Open Day, January 2022.

apibus leo. Previous Next The doors of “Sopot Hill” are always open – to children, parents, athletes, and all people...
VSF_8170

December the 30th of 2021.

Rhythmic Gymnastics Camp - Gymnastics Club ''Partizan'' & OVC Sopot Hill

Previous Next The second half of January in ‘’Sopot Hill’’, beside the Open Day, was marked by the organization of...

Contact us

Do you share our vision and want to get better acquainted with everything Sopot Hill has to offer?
We are at your disposal for any additional information!