sopot hill logo

Pozovite nas odmah:

Da li se mora birati između obrazovanja i profesionalnog sporta?

Da li sportisti zaista moraju da zapostave, čak i najranije, obrazovanje? Da li moraju da biraju između dresa i radne sveske? Zašto i roditelji i deca moraju da ulažu ekstremne napore, novac i vreme da postignu ispunjenje detetovih želja, potreba i potencijala? Da li moramo dolaziti u situaciju da budimo dete u kolima od škole do mesta za trening kao bi ono sa pola snage odradilo trening, pa zatim na izmaku energije radilo domaći? 

Ono što želimo da istaknemo kao prioritet i jedinstvenu vrednost našeg koncepta je postavljanje fizičke aktivnosti svih nivoa i oblika na pijedestal zajedno sa knjigom, onosno formalnim, tradicionalnim obrazovanjem.

Ništa od navedenog ne mora biti tako. I sve može drugačije. Tvorci Sopot Hill škole su uvideli slabosti tradicionalnog oblika obrazovanja na ličnim primerima, za koje znamo da su masovna pojava užurbanog i urbanog života. Sopot Hill je prilika da odgajamo zdravu i obrazovanu decu, atlete intelektualce i vrhunske sportiste sa vrhunskim obrazovanjem. Prilika da im u isto vreme usadimo fizičku aktivnost i sve njene benefite kao jednu od nosećih vrednosti njihove ličnosti, a da formalnim obrazovanjem proširimo vidike, damo alate za dalji razvoj, uvedemo ih znanjem u svet i oformimo svestrane male ljude koji će stabilno koračati ili trčati ka daljim ciljevima. 

Dok pretrčavaju fudbalski teren, u glavi se vrti formula za brzinu sa časa fizike od malopre. Nakon korišćenja tableta za igru rečima stranog jezika, odlazi se na moderan ples gde se upoznaje deo kulture možda baš tog naroda čiji jezik se na prethodnom času savladavao. Sport kao obrazovanje za teren života i obrazovanje kao najveći mišić za profesonalni sport – to je naša misija.

Dakle, lopta, crni pojas, interaktivna tabla, biblioteka, zdrava ishrana, hemijski eksperimenti, baletanke, koš, geometrijska tela i lepo ponašanje u obrazovno-vaspitnom centru Sopot Hill čine harmoniju životnih znanja i veština, bez odricanja.

I pored svega što ćete pročitati o našim programima i uslovima, uvek ćemo bazirati svoj rad na težnji da deca novog doba budu zdravi i kvalitetni ljudi. Vi i mi zajedno za njih. Sopot Hill vas ne tera na teške izbore, mi kažemo i knjiga i lopta!

Podelite:

Slične objave

01
19.04.2023.

Proslava Dana Škole - 07. April 2023

U petak 07. Aprila 2023. godine proslavil smo Dan Obrazovno vaspitnog centra „Ljubivoje Ršumović“ Sopot Hill. U prisustvu mnogobrojnih gostiju...
jpg 9153
30.01.2023.

Naša prva školska slava - Sveti Sava 27.01.2023

U petak 27. januara 2023. godine u svečanoj Sali škole Ljubivoje Ršumović Sopot Hill upriličili smo prvo obeležavanje Savindana, školske...
screenshot 2022 12 21 at 10.26.53
21.12.2022.

Bezbednost na internetu i na društvenim mrežama - Predavanje Katarine Jonev

Prošle nedelje gošća naše škole je bila Katarina Jonev, novinarka i aktivistkinja koja se bavi problemima mladih vezanim za bezbednost...

Kontaktirajte nas

Delite našu viziju i želite da se bolje upoznate sa svime što Sopot Hill pruža?
Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije i očekujemo vas!

image banner01

Cena za rani upis ili plaćanje u celosti

Rani upis do 1.04. podrazumeva korigovanu cenu uz dodatne pogodnosti plaćanja.
Upis u periodu od 1.04. do 1.06. podrazumeva korigovanu cenu za plaćanje celokupnog iznosa.